8 Eylül 2012 Cumartesi

teknoloji haberleri

REKLAM




Teknoloji alanında her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye olarak biz de teknoloji son trendleri takip ediyoruz. Her en kadar biz yapmıyor olsakta son teknolojiyi kullanıyoruz evimizde ki eşyadan tutunda cebimizde ki telefona kadar...

Aynı zaman istatiklere baktığımızda da teknoloji haberleri ciddi bir kitle tarafından sıkı sıkıya takip ediliyor. Türkiye olarak teknolojide son ürünleri kullanmamız güzel ama bu ürünlerin kendi imalatımız olması en büyük temennim bu alanda.

Teknoloji nedir?

Teknoloji (Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek)), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. teknoloji dünyası nın, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır.

Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin etkin bir parçası olarak da tanımlanabilmektedir.



Uzay teknoloji si kavramı uzaya gitme, uzay uçuşları, uzaya insan gönderme ve geri dönüşü gibi kavramları kapsar. Hava tahmini, uydu televizyonu, GPS gibi günlük kullanımdaki teknolojiler de uzay teknolojisi ile ilgilenir.



Teknoloji TV, yayın hayatına ilk olarak 12 Ekim 2003 tarihinde Digiturk platformu üzerinde başlamıştır. Bir yıl sonra maddi zorluklar yüzünden kapanmak zorunda kalmış, ancak kapandıktan üç ay sonra yeni genel müdür Mehmet Marangoz ve eski kadronun hemen hemen tamamıyla, bu sefer Türksat uydusu ve TurksatKablo şebekesi üzerinden yeniden yayın hayatına geçmiştir. Daha sonra kanal 8 Aralık 2007 yılında Aydın Doğan tarafından satın alınmış ve 4 Ocak 2008 yılında yayınını durdurmuştur. Kanal teknoloji haberleri sunmakla birlikte kanalın en çok ödül alan ve izleyici kitlesi olan programı Oyun Stüdyosudur. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Ünal Sondemir'in yaptığı programı Türkiye'nin oyun konusunda ki en donanımlı isimlerinden Serhat Bekdemir sunarak gerçekleştirmiştir. Kanalın dikkat çeken ve en çok izlenen programları arasında Türkiye'de ilk uyguladığı help desk formatıyla DrX, yayınında bilgisayar kullanıcılarına mail yolu ile sorunlarını öğrenip bunları canlı yayında cevaplar.Bunun yanında DrX programından sonra Kapanış sayfası yayınlanır. Serkan Ayan ve Burak Aydoğan'ın sunduğu interaktif eğlence programı her gece yayınlanırken, DrX programı hem eğlenceli hem de tüm merak ve problemlere ışık tutan yapısıyla kanalı dikkat çeker hale getirdiler.Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu olarak seyirci karşısında yer bulan Teknoloji Televizyonu Magazinden Spor a kadar her türlü yapımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Uğur Özarslan'ın yaptığı Otoloji,Tek Magazin, Elektronik Hobiler, Mercek gibi programlar Televizyonu lokomotifleri arasında yerini aldı.

Kanalın forum sayfası 300.000 üye üzerine çıkmış fakat yönetimin ilgisizliğiyle domain i bile kaybedilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder