8 Eylül 2012 Cumartesi

yemek tarifleri



Havuçlu safranlı pilav
MALZEMELER:

3 su b. pirinç
2 havuç
1 su b. ceviz
1 su b. et suyu
2 çorba k. tereyağı
1 tutam safran
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
su




HAZIRLANIŞI:

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede tereyağını eritip pirinci kavuruyoruz. Havucu rendeleyip tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Safranı suyla karıştırarak eritiyoruz. Tencereye et suyunu, safranı ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Cevizi ilave ediyoruz.

Tuzunu da atarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilava doğranmış dereotunu atıp karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

Akşam eve misafir mi geliyor? Ne hazırlasam diye endişelenmeyin artık elinizin altında E yemek tarifleri var. Artık tarif aramaya son her aradığınız bu sitede. Yemek tarifleri, börek tarifleri, tatlı tarifleri, kurabiye tarifleri vs vs. hemde hazırlaması çok kolay olan tarifler. Google bu siteyi öyle böyle değil direk kafaya alacak gibi geliyor. Çünkü tarifler özgün resimli, videolu yok yok :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder